Bericht van Bewonerswerkgroep DOMELA~plantsoen

Beplanting-uitdeeldag op zaterdag 8 september

In verband met de werkzaamheden voor vernieuwing van het Domelaplantsoen, moet het terrein eind september grotendeels leeg zijn. De struiken en planten moeten er allemaal uit… Om nu te voorkomen dat prima groene have wordt vernietigd, organiseren we een Domela Beplanting-uitdeeldag. Help jij de planten aan onderdak?

Op zaterdag 8 september is iedereen die asiel kan verlenen aan een originele Domela-plant of struik – en daarmee zijn eigen gevel-, volks-, achter-, voor- of andere tuin wil verluchtigen – van harte welkom om een of meerdere exemplaren uit te steken en mee te nemen.

Het gaat onder andere om hortensia*), rozenstruikjes, potentilla, laurierkers, een roodbladig prunusboompje, perenboompje en tormentil. En een berg narcisbollen-als-je-ze-uit-de-harde-grond-krijgt, want de grond (langs de kerkmuurrestanten) is keihard…

*) Als gevolg van de droogte zien de hortensia’s er momenteel niet zo florissant uit, maar in het hout zit gelukkig nog volop leven.

De beplanting is geheel en al gratis af te halen. Grijp je kans! En zegt het voort, we hopen dat zo veel mogelijk beplanting onderdak komt. Ons aantal geschikte scheppen is wel zeer beperkt, dus breng het liefst zelf een spade mee. We hebben eventueel een (gebruikte) geweven afvalzak voor je, tegen kleine vergoeding.

 

Zaterdag 8 september 2018 10.00 – 13.30 uur.

Evt. uitloop maandag 10 september 16.30 – 19.00 uur.

Aanmelden hoeft niet, maar is wel handig, op domelaplantsoen@gmail.com

Beide dagen is de schoffelgroep er ook voor het reguliere plantsoenwerk. Je bent immer welkom om te helpen, ook als je geen struik kunt overnemen.

Mocht je er deze dagen niet bij kunnen zijn maar wel ruimte hebben voor wat planten, neem graag contact met ons op, via domelaplantsoen@gmail.com

(avdw)

flyer Domela uitdeeldag 20180815 viburnum